Mnogi koji sada čitaju ovaj tekst pitaće se da li im treba  ili su već odlučili da kupe njihalicu za svoju bebu.  Njihalica za bebe je uređaj koji je namenjen da pomogne bebama da se smire i odmore. Njihalica  ima mnoge prednosti, uključujući povećanje sposobnosti bebe da zaspi, smanjenje anksioznosti i uspostavljanje rutine. Takođe, može pomoći bebi da ublaži nelagodnost i napetost, poboljša njihovu sposobnost pamćenja i koncentracije i obezbedi mirno okruženje za igru i učenje.

Njihalice za bebe su obično napravljene od mekih materijala koji su udobni i izdržljivi. Dostupni su u različitim oblicima i sa različitim funkcijama. Evo nekoliko odgovora na ono što najčešće muči roditelje prilikom kupovine njihalice za bebu.

Kada moja beba može da koristi njihalicu?

Ako je ovo nešto o čemu razmišljate, onda se upustite u detaljan opis njihalice koju ste kupili. Proverite ograničenja težine određenog modela da biste odlučili kada vaša beba može da je koristi . Svaki model u opisu proizvoda sadrži informacije o uzrastu za koji je namenjena  i težini koja dolazi u obzir pri korišćenju njihalice za bebu.

Mogu li bebe spavati u njima?

Savršeno je bezbedno da vaša beba spava u njihalici za bebe uz nekoliko upozorenja. Uverite se da je njihalica u pravom položaju na osnovu smera ljuljanja. Takođe, proverite da nema frotira ili igračaka u njoj da ne biste izlagali bebu mogućem eventualnom davljenju ili neudobnosti prilikom spavanja.

Koliko dugo bebe mogu da ostanu u njihalici ?

Većina stručnjaka preporučuje da bebu držite u njihalici do 30 minuta. Previše vremena provedeno u u njoj  moglo bi da spreči njihovo prirodno pomeranje, slobodno kretanje značajno za dalji  razvoj motoričkih veština.

Da li treba vezati bebu?

Uverite se da pratite uputstva proizvođača kako sastaviti njihalicu  i uvek koristite sigurnosni pojas kada je vaše dete u njihalici. Na taj način ćete sprečiti eventualne padove i osigurati bebi bezbedno provođenje vremena u njihalici za bebe. Gledajte da izaberete proverenog proizvodjača i distributera kako bi bili sigurni u kvalitet, a ponudu možete pogledati na ovom linku.

Koji izbor njihalice je pravi izbor za moju bebu?

Ovo  zavisi od nekoliko faktora, uključujući uzrast, težinu i potrebe bebe. U većini slučajeva, većina roditelja preferira njihalice sa glasnom muzikom i vibracijama, jer mogu koristiti bebi odmah nakon rođenja. Odabir zavisi od vas, pa razmislite o nekoliko stvari dok odlučujete. Evo nekih kriterijuma  o kojima treba razmišljati.

Podešavanja – njihalice koje nude više podešavanja mogu vam pomoći da pronađete ono što vaše dete voli. Obično  imaju tri podešavanja brzine (niska, srednja i visoka).

Izvori napajanja – Jednostavna njihalica sa priključkom obezbeđuje sate energije, ali opcija baterije vam omogućava da ljuljašku postavite gde god želite. Najbolja opcija je ljuljaška koja ima oba izbora.

Bezbednost – njihalica treba da ima pojas sa donjim jastučićem koji obezbeđuje da beba ne može da sklizne nadole i da se uguši ili da slučajno otkotrlja.

Kakve njihalice za bebe postoje?

Postoji mnogo različitih tipova njihalica za bebe, uključujući njihalice sa muzikom, vibracione njihalice i dr. Postoje i njihalice koje imaju različite nivoe jačine ljuljanja, što roditeljima omogućava da njihalicu prilagode potrebama bebe. U ponudi su i različite boje i dizajni.

Tags: ,

Related Article