Dolazak novog člana porodice predstavlja jedno od najuzbudljivijih iskustava u životu. Ako ste prijatelj, rođak, ili spadate u krug najbližih i želite da pružite podršku budućim roditeljima kroz poseban poklon za rođenje deteta, u ovom tekstu možete pronaći raznovrsne ideje za prvo darivanje.

Donosimo vam naše predloge šta da kupujete u proverenim prodavnicama dečije opreme,  kako da izabete poklone koji će biti praktični, emotivni i jednostavno neodoljivi.

Korisni i praktični pokloni za novorođenče

 • Kolica za bebe – Investiranje u dobra, praktična i kvalitetna kolica za bebe je izuzetno korisno za roditelje, jer obezbeđuju mobilnost i garantuju sigurnost i udobnost za bebu. Ako se odlučite da buduće roditelje obradujete ovako sjajnim poklonom, vodite računa da izaberete model kolica koji ima više pozicija naslona sedišta, tendu, termo i kišni prekrivač, praktičnu šoping pregradu, držače za flašice i sigurnosni sistem vezivanja.
 • Poklon kartica – ako i dalje niste sigurni šta pokloniti budućim roditeljima, poklon kartica je uvek odličan izbor jer mogu sami da odaberu šta im je potrebno i šta im se dopada za svoju bebu. Veliki broj prodavnica dečije opreme nudi mogućnost kupovine poklon kartica različitih iznosa koje se mogu upotrebiti u prodavnici ili za online kupovinu.
 • Digitalni termometar i set za prvu pomoć – Poklonite set za prvu pomoć koji uključuje digitalni termometar, makazice za nokte, aspirator za nos i slično, jer su to sitnice koji svakom roditelju pre ili kasnije zatrebaju.
 • Pelene i higijenski proizvodi – To su uvek dobrodošli pokloni jer novorođene bebe zahtevaju mnogo pelena i drugih higijenskih proizvoda kao što su vlažne maramice, kreme za pelenski osip i kupke za bebe. Ako ste i vi i roditelji praktičnog duha koji cenu upotrebnu vrednost darova, ovo predstavlja idealan izbor.
 • Odeća i posteljina – Bebe brzo rastu, pa su posteljine, setovi bodića, pidžama i pamučnih kapica u različitim veličinama uvek potrebni i uštedeće roditeljima vreme i trud oko nabavke ovih neophodnih sitnica.
 • Termos, flašice i cucle – Čak i ako roditelji ne planiraju da hrane bebu adaptiranim mlekom iz flašice, set kvalitetnih flašica za vodu, čaj, sokiće i mleko, termos za čuvanje mleka i cucle – varalice su praktični pokloni koji uvek mogu zatrebati.

krevetac-za-decu-plisane-igrackePokloni koji bude emocije

 • Personalizovano izneneđenje – Roditelji će se obradovati ako im poklonite personalizovanu ćebad, jastuče, odeću ili ram za slike sa imenom bebe ili ličnom, emotivnom porukom.
 • Spomenar za bebu – Spomenar je predivan način da roditelji zabeleže najvažnije trenutke iz života svoje bebe i da vaš dar kreira uspomene kojima će se beba rado vraćati kad poraste.
 • Fotografska sesija – Poklonite roditeljima sesiju fotografisanja sa novorođenčetom kod profesionalnog fotografa, kako bi te prve nedelje bebinog života sačuvali od zaborava.

Jednostavno neodoljivi pokloni

 • Edukativne igračke – Ako kupujete igračku za bebu, odlučite se za one koje su istovremeno edukativne i zabavne, kao što su raznobojni, muzički mobilni dodaci za krevetac ili setovi za igru koji podstiču razvoj.
 • Setovi za rano učenje – Setovi sa interaktivnim knjigama, muzičkim igračkama ili raznobojnim blokovima mogu biti odličan način da podržite razvoj bebinog mozga, ranu motoriku i kognitivan razvoj.
 • Knjige za decu – Ako kupite kolekciju omiljenih knjiga za decu koje mogu da čitaju zajedno sa svojom bebom, kako bi podstakli ljubav prema čitanju od najranijeg uzrasta, vi zapravo budućim roditeljima i njihovoj bebi poklanjate nebrojeno mnogo lepih trenutaka i uspomena.
 • Vaučer za dostavu bebi kozmetike – Tokom prvih nedelja sa novorođenčetom, roditeljima može biti teško da idu u nabavke, pa će vaučer za dostavu kozmetike biti spas.

Poklon za rođenje deteta je prilika da pokažete svoju ljubav, podršku i radost budućim roditeljima i njihovoj bebi. Bez obzira na to da li ćete odabrati nešto korisno, emotivno ili jednostavno neodoljivo, vaš gest će biti cenjen, a poklon ostati upamćen, jer svakim darivanjem vi stvarate uspomene za budućnost.

Izvori slika: https://pixabay.com/photos/pregnant-pregnancy-stomach-mom-1910302/  i  https://pixabay.com/photos/nursery-crib-chair-bedroom-room-1078923/

Tags: , ,

Related Article