Kada počne škola, počinju i razne obaveze. Pored neizbežnog učenja, potreban je i pribor, pomoću kojeg će se pratiti nastava. U skladu sa različitim predmetima i zadacima, koji se u okviru njih obavljaju, biće potreban i različit školski pribor.

Postoje mnogi delovi školskog pribora. Kako bi se napravio neki red, potrebno je da školski pribor smestimo na odgovarajuće mesto. Najbolje mesto za lako organizovanje školskog pribora jeste pernica. Koriste je dečaci i devojčice u svim uzrastima tokom školovanja, jer je veoma praktična.

Kako postoji mnogo vrsta školskog pribora, tako postoje i različite pernice za dečake, u koje se taj pribor može smestiti. U nastavku odlomka biće prikazane neke od najboljih pernica za dečake.

Koje pernice dečaci najviše vole da koriste?

Napravljeni su različiti modeli pernica, pošto svako ima različit ukus i različite potrebe za njihovim korišćenjem. Većina dečaka voli velike i izdržljive pernice na rasklapanje. One imaju prostrani deo, u koji može stati veliki broj različitog školskog pribora za pisanje.

Neki modeli pernica sadrže i dodatne džepove, u koje se mogu staviti manji predmeti, poput gumica, blokčića, obeleživača i sl. Ovakve pernice su veoma praktične, jer imaju dosta pregrada, pomoću kojih će dečaci lakše organizovati svoj školski pribor.

Postoje pernice koje izgledaju kao knjiga kada se rasklope i imaju sistem zatvaranja i otvaranja se rasfešlusom. Obično su napravljene od tkanine koja se lako čisti. U njih može da stane veliki broj različitog pribora za pisanje. Imaju dosta pregrada i džepova, tako da su pogodne za lako snalaženje, za učenike svih uzrasta.

Postoje pernice koje mogu funkcionisati i kao držači za olovke. One se mogu postaviti u uspravan položaj. Zbog toga su pogodne za postavljanje na stolove, koji imaju ograničen prostor za odlaganje stvari.

Pernice koje koriste dečaci u višim razredima

Obično se dečaci u višim razredima odlučuju za praktičnije, manje i efikasnije pernice. Jedna od njih je jednostavna pernica sa jednom pregradom. Otvara se najčešće rasfešlusom i učenici u nju mogu da stave sav školski pribor za rad na časovima u srednjoj školi.

Kod đaka se najčešće mogu videti klasične pernice, koje imaju dve pregrade i otvaraju se rajsfešlusom. U njih se pribor može rasporediti u dve pregrade, što omogućava učenicima da se bolje organizuju. Veoma su kompaktne i mogu se lako spakovati u bilo koju kesu, torbu ili ranac.

Neki dečaci vole da imaju pernice napravljene od metala ili plastike. Ove pernice štite pribor koji se nalazi u njihovom unutrašnjem delu. Međutim, mogu se ogrebati i oštetiti sa spoljašnje strane. Takođe, mnoge od njih nemaju unutrašnju podlogu. Zbog toga se dešava da predmeti u njima stvaraju neprijatan zvuk, dok se sudaraju jedni o druge.

Postoje i silikonske pernice za dečake, koje su napravljene u raznim oblicima, dezenima i veličinama. One su mekane, kompaktne i spremne za odlaganje i u najmanji prostor. Materijal od kojeg su napravljene je lak za održavanje. U slučaju da se isprljaju ili se nešto prospe po njima, jednostavno će se ukloniti neželjeni tragovi.

Veliki je izbor pernica za dečake. One su neophodan deo školskog pribora. U njih će se na jednostavan način odložiti sitniji delovi, poput olovaka, bojica, gumica i drugih delova školskog pribora. U zavisnosti od toga da li volite praktične, moderne, zabavne ili velike pernice, lako ćete pronaći ono što vam treba.

Tags: ,

Related Article