Zabavno i korisno dva su osnovna uslova i zahteva kada govorimo o rasveti za dečije sobe. Ukoliko se postave klasični LED paneli služiće isključivo osvetljenju i biće korisni do određene granice, tako da se u pogledu osmišljavanja dečije rasvete mora uključiti više kreativnosti. Pre svega ovoga treba misliti i na bezbednost, zbog čega je LED rasveta najbolji izbor, budući da ne emituje toksične materije, dugo traje, ne pregrejava se i tako dalje. Tek onda možete misliti na to kakve ćete dečije lampe postaviti u prostoru, lustere, gde ćete ih smestiti i na koji način.

Tržište je danas zaista bogato ogromnom ponudom, pa se dečije sobe mogu pretvoriti samo uz pomoć rasvete u jedno pravo malo čudo i bajkovito mesto, a evo šta vam u svemu tome može pomoći.

Noćno osvetljenje za dečije sobe

Svim roditeljima ja posebno noćno osvetljenje potrebno kako bi se u sobi videlo dovoljno da ne moraju da pale glavno svetlo, a da to opet ne remeti san deteta ni u jednom trenutku. Stone i podne dečije lampe postoje upravo osmišljene da pružaju blago osvetljenje koje stvara prijatnu atmosferu za spavanje i dovoljno da se dete ne plaši kada je samo u sobi. Pored toga, možete ga odabrati u različitim dezenima, baš onako kako deca vole, šareno, interesantno, tako da preko dana funkcioniše kao fantastičan detalj u dečijem carstvu, dok noću radi svoj posao na najbolji mogući način.

Dečije lampe, bilo da se nalaze na stočićima, nekom ćošku ili čak na zidu, najbolji su odabir za ovaj tip osvetljenja, a savetujemo da sam odabir boje, dezena, oblika, prepustite mališanima i njihovom ukusu.

Da li su dečije lampe dobar izbor?

Jedno od standardnih pitanja svih roditelja jeste da li su dečije lampe dobar izbor za sobe njihove dece, budući da postoji uvek strah da se ne zakače, ne povrede i slično. Međutim, na prvom mestu je dizajn koji je prilagođen deci i koji štiti samu lampu od padova, udaraca, pa u tom pogledu ne morate birnuti da li će se nešto dogoditi. Uz to, LED sijalice ne poseduje poput starih, koje se lako lome, imaju užarenu žicu, greju se, pa nema straha ni od opekotina, jer ovaj tip rasvete ne emituje nikakvu toplotu. Na kraju, dečije lampe su osmišljene tako da omogućavaju i deci da ih lako upale i ugase, pa ne moraju tražiti uvek od vas pomoć.

Rasveta za transformaciju prostora

Bilo da su u pitanju lusteri, LED trake ili dečije lampe, klinci obožavaju kada u jednom momentu mogu da od svoje sobe dobiju sasvim novi prostor. Danas rasveta to omogućava jednim pritiskom na prekidač. Tako se uz određene lampe, lustere, soba pretvara u carstvo različitih nijansi, zvezdano nebo, nebo sa oblacima, pa čak i šume, druge neke predele koji su kao iz crtanih filmova, što omogućava razvijanje mašte, kreativnosti i novih mogućnosti za igru i uživanje u toplini svog doma. Ovakvo osvetljenje je posebno dobro u prvim mesecima i godinama dece, jer će u takvoj atmosferi lakše zaspati i više uživati.

Tags: ,

Related Article

No Related Article