Dolazak majke i novorođenčeta iz porodilišta jedan je od najlepših trenutaka u životu svake porodice. Iako je ranije postojalo verovanje da ne treba ništa kupovati unapred za bebu danas to mnogi roditelji ne praktikuju, već vole da pripremljeni dočekaju mališane.

Pol deteta može uticati da biranje boja potrebnih stvari i elemenata za opremanje kutka ali on može biti napravljen u nekoj neutralnoj ili pastelnoj boji koja će odgovarati potrebama deteta bilo kojeg pola.

Najvažnije je da sve što rade budući roditelji u cilju pripremanja prostora za dolazak novog člana bude funkcionalno za sve i udobno. Biranje i kupovina podloge za presvlačenje, mesta za spavanje, odeće, ormarića za odlaganje, kozmetike i drugih stvari poput bebi alarma mogu biti pravi izazov za sve mlade roditelje zbog širokom asortimana ponude.

Podloga za presvlačenje

Da biste povećali praktičnost prostora koji će svakako činiti par ključnih stvari njima treba dodati i one koje će imati upravo tu svrhu. Danas na tržištu mogu biti dostupni različiti modeli podloga za presvlačenje gde svako treba da odabere onu koja najviše odgovara ličnim potrebama i prostoru.

Danas su veoma popularne podloge za presvlačenje koje imaju ispod sebe komodu, odnosno prostor za odlaganje svih stvari, kozmetičkih proizvoda ili lekova i kapi koje koriste deca i tome slično.

Ovo omogućava da podloga za presvlačenje bude još funkcionalnija jer se u blizini nalaze sve potrebne stvari za presvlačenje bebe.

Podloga za presvlačenje može biti meka i tvrda i predstavlja praktičan porizvod koji se može naći u skoro svim radnjama koje se bave ovom vrstom prodaje. Može se naći u raznim oblicima, bojama, dezenima, i materijalima.

Važno je napomenuti da se dete nikako ne sme ostaviti samo na podlozi za presvlačenje.

Krevetac kao ključno mesto

Podloga za presvlačenje može biti i sastavni deo nekih modela koji se mogu naći u ponudi za krevetac.

Uredan san i apetit su nešto što je najvažnije u prvih par meseci života novorođenčadi. Nabavka i kupovina koja se odnosi na krevetac treba da bude zasnovana na brojnim kriterijumima. A od kojih svakako prioritet treba da imaju udobnost i funkcionalnost.

Pre svega on treba da se svojom veličinom i dizjanom uklopi u prostor koji je određen za uređenje kutka za dete. Zatim treba da pruži bezbednost detetu tokom boravka u njemu ali  i da obezbedi miran i čvrst san.

Uz to je važno i koja posteljina za krevetac se bira i ona treba da bude od prirodnih materijala koji prijaju mladoj koži i koji ne izazivaju dodatno znojenje ili alergijske rekacije.

Da biste bili sigurni da dete mirno spava dok vi spremate ručak možete se osigurati uz bebi alarm.

Bebi alarm

Kamere ili bebi alarmi su se pokazali kao praktična i korisna stvar za roditeljstvo i čuvanje dece dok spavaju ili se igraju u susednim prostorijama. Postoji nekoliko vrsta i modela bebi alarma koji su dostupni na tržištu, a tri najpopularnija su: video kamera, audio kamera i pametna kamera.

Dakle, ovi bebi alarmi razlikuju se po tome da li roditeljima kroz uređaj šalju samo zvučni signal, ili i zvučni signal i sliku. Odnosno treći model nudi mogućosti reagovanja na senzore pokreta, noćni vid i obaštavanje roditelja putem aplikacije bebi alarma.

Dekoracija

Preporuka je da prostor koji je namenjen za novorođenčad bude opremljen neutralnim ili pastelnim bojama.

To može biti neki tapet ili stiker na zidu, može biti baldahin u nežnim bojama ili nešto tome slično.

Može se dodati posebna lampa koja emituje prijantnu suptilu svetlost koja odgovara potrebama dece. Ali se može obezbediti i neka lagana i nežna, ali tiha muzika koja će stimulativno delovati na bebina čula.

Tags: , , ,

Related Article