Radost igranja i neograničena mašta je nešto što krasi svakog mališana. Sreća i osmeh kada u svoj svet uvedu nove igračke je neizmerna, a igranje potpunije.

Neke od najstarijih igračaka su napravljene od drveta i uprkos napretku u korišćenju materijala i inovacijama, drvene igračke su bile i ostale važan deo dečijeg odrastanja.

Drvene igračke su napravljene od prirodnih materijala

Jedna od najvećih prednosti tokom odrastanja je da svoje dete okružite prirodnim materijalima jer su oni hipoalergijski i dobro deluju na dečiji razvoj.

Plastika, guma i slični sastavi mogu biti štetni, morate biti obazrivi i dobro gledati od čega je igračka napravljena, dok materijal kao što je drvo ne donosi kompromise i nema dileme da li je zdravo ili ne.

Neuništive su

Odabirom igrački od drveta ste obezbedili da vaše dete ima neumornu zabavu tokom čitavog odrastanja.

Drvo se neće promeniti, slomiti i izgubiti svoja svojstva. Zbog toga odgovara i za stariju decu, ali i male ručice stalno ispituju otpornost svojih igračkica.

Vaše dete će sačuvati nekoliko omiljenih igračaka, a sasvim sigurno će to biti ovi modeli jer će učestvovati u odrastanju deteta u raznim dobima.

Dobro utiču na razvoj deteta

Igračke napravljene od drveta podstiču dečiju maštu najpre zato što utiču na razvoj kreativnosti i u glavnom su osmišljene tako da im mašta daje razne uloge. Takve igračke su najbolje za zdrav razvoj deteta.

Drvene igračke imaju masu, jasne oblike i teksturu pa razvijaju taktilnu percepciju ali ne samo to. Dokazano rade na razvoju koordinacije oko-ruka, ali i razvoj fine motorike i pincetnog hvata.

To su važni činioci koji podstiču govor, bolju pažnju, koncentraciju, razvijaju kreativnost. U današnjem svetu kada su tehnologije okupirale svu decu važno je pružiti im nešto što će da pomogne zdravom razvoju mozga u najosetljivijem dobu.

Idealan poklon za sve uzraste

Za svaki uzrast postoje posebne vrste drvenih igračaka koje su napravljene tako da su bezbedne i zanimljive.

Drvene uklapalice i slagalice su jedan od primera kako se jedna igra može osmisliti za različite uzraste i biti uvek interesantna.

Sa druge strane, drvene kocke su jedna igra koja je zanimljiva u svim uzrastima i odgovara i za dečake i za devojčice.

Mnogi pri darivanju izbegavaju igračke jer malo poznaju interesovanje deteta, ali sa drvenim igračkama nema greške. Bićete omiljeni u detetovim očima, roditelji će biti zahvalni jer je igračka interesantna, a vi ćete biti sigurni da ste kupili nešto što će da traje.

Mališani danas imaju previše stimulacija, što kroz moderne tehnologije, što kroz složene igračke. Treba im pružiti protivtežu koja podstiče mozak na razmišljanje i pruža dobar osnov za zdrav razvoj.

Uvedite u svet deteta i kreativne igračke koje su od prirodnih materijala jer imaju višestruko pozitivan efekat. Drveni materijali su svakako jedni od najboljih izbora za to.

U tome vam može pomoći prodavnica dečije opreme i igračaka koje su napravljene prema svim standardima i kategorisane su prema dečijem uzrastu.

Bilo da kupujete igračku kao poklon ili za svoje dete, drvene igračke su nešto što je najprihvatljivije za svakog mališana.

Tags: , ,

Related Article